Cocktaile na bazie likieru Mandarin Ginger

Na wiosnę oraz lato polecamy niezwykły likier Mandarin Ginger, który idealnie wkomponuje się w kreacje alkoholowe.

Jego owocowy smak z nutą ostrości imbiru to doskonała baza do owocowych i orzeźwiających cocktaili.

Polecamy kilka sprawdzonych przepisów.

Mandarin Melody ( Szklanka Tiki):

  • 40 ml wódki
  • 20 ml Mandarin Ginger
  • 6 liści mięty
  • arbuz
  • 10 ml sok z cytryny
  • 15 ml syrop prosty
  • kruszony lód

Sposób przygotowania: shaker, podwójne przecedzanie do szkła

Mandarin Blush ( kieliszek koktajlowy typu kir ) :

  • 40 ml gin
  • 20 ml Mandarin Ginger
  • 10 ml sok z cytryny
  • 10 ml Grenadina

Sposób przygotowania: shaker, przecedzamy do schłodzonego kieliszka

Mandarin Sour ( szklanka typu short) :

  • 40 ml Mandarin Ginger
  • 20 ml sok z cytryny
  • 10 ml syrop prosty
  • Orange Bitters i Angostura klasyczna  po 2 dash’e
  • biało z jajka lub Aquafaba

Sposób przygotowania: shaker, przelewamy na kości lodu

MandarinNog ( szkło kryształowe na stópce):

  • 40 ml Mandarin Ginger
  • 20 ml Amaretto
  • 10 ml syrop cynamonowy
  • 20 ml śmietanki
  • żółtko jaja
  • gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania: shaker, przecedzamy wszystko do schłodzonego szkła

Irish Mandarin ( koktajlówka, lub short do wyboru):

  • 40 ml Mandarin Ginger
  • 20 ml Jameson
  • 20 ml Baileys
  • 20 ml espresso
  • kilka kropel Absinth

Sposób przygotowania: shaker, przecedzamy wszystko do schłodzonego szkła

Mandarita ( kieliszek koktajlowy) :

  • 40 ml Mandarin Ginger
  • 20 ml Tequila
  • 10 ml sok z limonki
  • 10 ml syrop prosty
  • kilka „płatków” świeżego imbiru

 

Sposób przygotowania: shaker, przecedzamy wszystko do schłodzonego szkła.

  

Menu